logo

Onze verzamelpagina...


Dag! Fijn u te zien in onze vergaarbak vol experimenten en plezier.

Zeemeermin

Fijne Dag producties, een samenwerkingsverband van Norbert Vermeer en irma Rademaker. Wij ontwikkelen eigen Speciale Projecten om onze interesses te kunnen onderzoeken en te combineren; de Noordzee(kust), literatuur, film, muziek, animatie, (live) illustratie, hyperlinks en... het avontuur.Voorbeelden hiervan zijn 'ZILT, Verhalen van de zee', het volledig in eigen huis ontwikkelde boekblad over eb en vloed aan de rand van Nederland, de branding en plezier in de golven. Maak kennis met vissers in de haven van Stellendam, loslopende filosofen en strandbezoekers, bruinvisspeurders en echte sirenen.Vergeet al uw afspraken en snorkel mee!schelpen
youtube

Het verdriet van België

Hij is een apostel, een jongen, een zoon, een kleinkind, een neef, een buurjongen, een leerling op de kostschool, een schrijver in de dop in Vlaanderen. Hij heeft een Hitlerpopje gekregen. Hij haalt slechte cijfers.
Hij fantaseert. Er op los.
Boekclip.
Werksessie : schrijfpaleis010.


youtube

De geniale vriendin

Opgroeien in Napels na WOII. De oorlog is voorbij, buurtgenoten maken elkaar het leven zuur. Twee vriendinnen proberen er iets van te maken; wie lukt het om uit de troosteloze wijk te ontsnappen? De mooiste, de leukste, de meest geliefde, de sterkste? De geniaalste? Boekclip door Fijne Dag Producties, geïnspireerd door 'De geniale vriendin' (L’amica geniale) van Elena Ferrante, ter gelegenheid van weer een werksessie van schrijfpaleis010.


youtube

Werkman

WERK
snijd
plaats
meng
rol
inkt
ruik
strek
plaats
millimeters
druk vel druk vel
geluk
aan de pers
MAN


youtube

Het Smelt

Je weet dat er iets gaat gebeuren. Het is onheilspellend en onafwendbaar. Boekclip voor de beklemmende roman ‘Het Smelt’ van Lize Spit, voor de werksessie van Gwendoline Haslinghuis/schrijfpaleis010.


youtube

Biesheuvel reist

‘Schrijven is eigenlijk een afvalprodukt van de bezigheid lezen, het schrijven houdt op, zolang je tikt kan je niet lezen en eerlijk gezegd vind ik lezen heel wat aangenamer dan scheppen’ – J.M.A. Biesheuvel – ‘Reis door mijn kamer’, in deze boekclip een duo vormend met ‘Brommer op zee’. voor de werksessie van Gwendoline Haslinghuis/schrijfpaleis010.


youtube

Zilt

Een heel snelle blik in een deel van het portfolio van Fijne Dag Producties.


youtube

Tonio

Je kind verliezen. A.F. Th. van der Heijden verwoordt op indringende wijze zijn verdriet in de roman 'Tonio'. Gwendoline Haslinghuis leidt je er doorheen in schrijfpaleis010. Wij maakten weer een boekclip.


youtube

Blijstroom

Woon je in Rotterdam Blijdorp of daar in de buurt? Heb je niet zelf de volledige beschikking over je eigen dak, maar wil je wel gezamenlijke, in Rotterdam opgewekte duurzame energie? Bij Blijstroom is het mogelijk.
Fijne Dag Producties maakte deze promo met medewerking van de jonge sterren uit Blijdorp: Cynthia, Nina, Alex, Elias, Pien en Misha.
irma Rademaker ::: concept, scenario, regie, camera, graphics en animaties
Vita Vermeer ::: geluidsopnames en montage
Norbert Vermeer ::: dj
Bert Buijsrogge ::: luchtopnames mbv drone
René Castelijn ::: technische materialen en advies
Evert Smit ::: hands-on ondersteuning


youtube

Eline Vere

Boekclip nr.5 voor schrijfpaleis010, in het kader van de werksessie over de de klaagzieke onbehaaglijkheid in Haagsche kringen eind 19e eeuw, in de roman ‘Eline Vere’ van Louis Couperus.


youtube

Kom hier dat ik u kus

Boekclip nr.4 voor schrijfpaleis010, in het kader van de werksessie over het boek ‘Kom hier dat ik u kus’ van Griet op de Beeck.


youtube

Fijne Dag wenst u Fijne Dagen


youtube

Fijne Dag

Een heel snelle blik in een deel van het portfolio van Fijne Dag Producties.


youtube

IJstijd

Hoe koud werd het? Boekclip voor de roman ‘IJstijd’ door Maartje Wortel (2014), uitgeplozen in weer een werksessie van schrijfpaleis010


youtube

Bananen

Bananen


youtube

De Avonden

Ieder jaar leest Schrijfpaleis010 Gerard Reve's De Avonden. Rotterdammers prijzen deze gelegenheid aan.


youtube

De helaasheid der dingen

"God schiep de dag, en wij sleepten ons erdoorheen" schrijft Dimitri Verhulst in 'De helaasheid der dingen'. Fijne Dag producties schiep de boekclip.
Sigaretten, verwaarlozing en liefde.
Script, opname en regie : Irma Rademaker.
Montage : Vita Vermeer.
Soundtrack : Norbert Vermeer.
Zang : Oda, Gerda, Liesbeth, Marian, Toni en Gwendoline.
Voor : schrijfpaleis010.


youtube

Flipbreukeling

Flipbreukeling. Gemaakt met Vita Vermeer. Wat moeten we hier nog van zeggen.


youtube

Zilt 01

Zilt nr. 01 is nog steeds verkrijgbaar. Bekijk deze impressie van Zilt, Verhalen en Interviews. In eigen beheer ontwikkeld: Fotografie: René Castelijn; Art direction: Norbert Vermeer; Interviews en redactie: irma Rademaker.


youtube

basisveiligheid ECT

Een van de vele animaties voor een educatieve CD-rom over basisveiligheid i.o.v. ECT (Europe Container Terminals). Front was verantwoordelijk voor alle animaties en het visuele en interactie-ontwerp.


youtube

hintro

Zowel het eerste intranet, als het logo waren nieuw. Omdat het Hogeschool Rotterdam niet mogelijk was om het intranet officieel en fysiek te openen, losten we het op met een kort filmpje, met aan het eind een bom die (virtueel) tot ontploffing kon worden gebracht.
front_fijnedag_affiches
Party posters. We houden van feesten en we houden van het ontwerpen van affiches.front_logoschets_Battlemoves
Veel schetsen is essentieel in het proces van idee-ontwikkeling. Dit was een idee voor een serie schildjes als buttons voor BattleMoves.