Onze verzamelpagina

Dag! Fijn u te zien in onze vergaarbak vol experimenten en plezier.

Fijne Dag producties is een samenwerkingsverband, gestart door Norbert Vermeer en irma Rademaker. Wij ontwikkelen eigen Speciale Projecten om onze interesses te kunnen onderzoeken en te combineren; de Noordzee(kust), literatuur, film, muziek, animatie, (live) illustratie , hyperlinks en... het avontuur.

Voorbeelden hiervan zijn 'ZILT, Verhalen van de zee', het volledig in eigen huis ontwikkelde boekblad over eb en vloed aan de rand van Nederland, de branding en plezier in de golven. Maak kennis met vissers in de haven van Stellendam, loslopende filosofen en strandbezoekers, bruinvisspeurders en echte sirenen.

Vergeet al uw afspraken en snorkel mee!Je weet dat er iets gaat gebeuren. Het is onheilspellend en onafwendbaar.

Boekclip voor de beklemmende roman ‘Het Smelt’ van Lize Spit, voor de werksessie van Gwendoline Haslinghuis/schrijfpaleis010.Een heel snelle blik in een deel van het portfolio van Fijne Dag Producties.IJstijd. Boekclip.Bananen.Omdat een nieuwe werksessie (21 februari 2016 te Rotterdam) van SchrijfpaleisNultien aanstaande is, kon een boekclip niet uitblijven. Gwendoline Haslinghuis , gepassioneerd boekenlezer en sessieleider laat je het boek op een andere manier ontdekken. Schrijft je ook in + leest ‘De helaasheid der dingen’ van Dimitri Verhulst. Wij maakten de clip: Fijne Dag producties (script, opname en regie Irma Rademaker, montage Vita Vermeer, soundtrack Norbert Vermeer), zang door Oda, Gerda, Liesbeth, Marian, Toni en Gwendoline.December 2015 startte Schrijfpaleis010 met het lezen van Gerard Reve's De Avonden. Ter promotie maakte Fijne Dag Producties een filmpje, omdat wij graag zelf nu en dan een boek ter hand nemen en anderen ook zeker aanraden dit te doen en het daarna te bespreken met Gwendoline. Door haar enthousiaste leesmiddag kom je tot nieuwe inzichten over het verhaal dat je zojuist hebt gelezen.Zilt Verhalen van de Zee vertelt over de bran­ding en plezier in de golven, over eb en vloed aan de rand van Nederland. In deze editie vindt u bijzondere ontmoetingen aan het strand en op zee, met vissers in de haven van Stellendamen sirenen op Rockanje. We spreken over cultuur en mode met Marlies Dekkers en geven tips voor strandelaars. Snorkel mee en vergeet al uw afspraken.


M_animatie_01
Veel schetsen is essentieel in het proces van idee-ontwikkeling. Uit deze reeks kwam een heel ander beeld naar voren dan hier geschetst.Zilt nr. 01 is nog steeds verkrijgbaar. Bekijk deze impressie van Zilt, Verhalen en Interviews.
In eigen beheer ontwikkeld:
Fotografie: René Castelijn;
Art direction: Norbert Vermeer;
Interviews en redactie: irma Rademaker.Flipbreukeling. Gemaakt met Vita Vermeer. Wat moeten we hier nog van zeggen.


front_fijnedag_affiches.png Party posters. We houden van feesten en we houden van het ontwerpen van affiches.