logo

Onze verzamelpagina

Dag! Fijn u te zien in onze vergaarbak vol experimenten en plezier.

Zeemeermin

Fijne Dag is een samenwerkingsverband van Norbert Vermeer en irma Rademaker.

Bovenal werken wij samen als CongresTekenaars; wij visualiseren live tijdens uw evenement, overleg, congres, jubileum of heisessie.

Om onszelf scherp te houden, maar vooral uit plezier ontwikkelen we Speciale Projecten; de Noordzee(kust), Rotterdamse haven, bloemen en bijtjes, literatuur, film, muziek... alles is avontuur.

Voorbeelden hiervan zijn 'ZILT, Verhalen van de zee', ons volledig in eigen huis ontwikkelde boekblad, evenals experimentele 30-seconden boekclips, hoorspelen, strips, animatiefilmpjes, of alternatieven voor corona mondkapjes.

Verlies uzelf, zoals wij onszelf kunnen verliezen

schelpen

Congrestekenaar

Congrestekenaar

Beeld speelt in communicatie een steeds grotere rol; woorden zijn voeding voor De Congrestekenaar. Norbert Vermeer van Fijne Dag producties maakt tekeningen op groot formaat tijdens congressen en beurzen, besprekingen en brainstorm sessies. Na zo’n event neem je als organisatie een visualisatie mee om op te hangen in de kantine, de wandelgang, bij het koffiezetapparaat of in de binnenkomsthal. Of… u weet zelf vast nog veel andere mogelijkheden…

Stille grond

Stille grond

'Een modderig veldje midden in de stad'. Is het veldje werkelijk zo modderig, of zijn het de gebruikers en omwonenden die het echt gezellig maken?
Boekclip door Fijne Dag producties naar de roman 'Stille grond' van Sanneke van Hassel, n.a.v. de werksessie van schrijfpaleis010 in samenwerking met de auteur.

Het verdriet van België

Het verdriet van België

Hij is een apostel, een jongen, een zoon, een kleinkind, een neef, een buurjongen, een leerling op de kostschool, een schrijver in de dop in Vlaanderen. Hij heeft een Hitlerpopje gekregen. Hij haalt slechte cijfers.

Hij fantaseert. Er op los.

Boekclip.
Werksessie : schrijfpaleis010.

De geniale vriendin

De geniale vriendin

Opgroeien in Napels na WOII. De oorlog is voorbij, buurtgenoten maken elkaar het leven zuur. Twee vriendinnen proberen er iets van te maken; wie lukt het om uit de troosteloze wijk te ontsnappen? De mooiste, de leukste, de meest geliefde, de sterkste? De geniaalste?
Boekclip door Fijne Dag Producties, geïnspireerd door 'De geniale vriendin' (L’amica geniale) van Elena Ferrante, ter gelegenheid van weer een werksessie van schrijfpaleis010.

Werkman

Werkman

WERK
snijd
plaats
meng
rol
inkt
ruik
strek
plaats
millimeters
druk vel druk vel
geluk
aan de pers
MAN

Het Smelt

Het Smelt

Je weet dat er iets gaat gebeuren. Het is onheilspellend en onafwendbaar.
Boekclip voor de beklemmende roman ‘Het Smelt’ van Lize Spit, voor de werksessie van Gwendoline Haslinghuis/schrijfpaleis010.

Biesheuvel reist

Biesheuvel reist

‘Schrijven is eigenlijk een afvalprodukt van de bezigheid lezen, het schrijven houdt op, zolang je tikt kan je niet lezen en eerlijk gezegd vind ik lezen heel wat aangenamer dan scheppen’ – J.M.A. Biesheuvel – ‘Reis door mijn kamer’, in deze boekclip een duo vormend met ‘Brommer op zee’. voor de werksessie van Gwendoline Haslinghuis/schrijfpaleis010.

Zilt

Zilt

Zilt Verhalen van de Zee vertelt over de bran­ding en plezier in de golven, over eb en vloed aan de rand van Nederland. Maak kennis met vissers in de haven van Stellendam, loslopende filosofen en strandbezoekers, bruinvisspeurders en echte sirenen, met Marlies Dekkers en lees onze tips voor strandelaars. Snorkel mee en vergeet al uw afspraken.

Tonio

Tonio

Je kind verliezen. A.F. Th. van der Heijden verwoordt op indringende wijze zijn verdriet in de roman 'Tonio'. Gwendoline Haslinghuis leidt je er doorheen in
schrijfpaleis010. Wij maakten weer een boekclip.

Blijstroom

Blijstroom

Woon je in Rotterdam Blijdorp of daar in de buurt? Heb je niet zelf de volledige beschikking over je eigen dak, maar wil je wel gezamenlijke, in Rotterdam opgewekte duurzame energie? Bij Blijstroom is het mogelijk.

Fijne Dag Producties maakte deze promo met medewerking van de jonge sterren uit Blijdorp: Cynthia, Nina, Alex, Elias, Pien en Misha.

irma Rademaker ::: concept, scenario, regie, camera, graphics en animaties

Vita Vermeer ::: geluid en montage

Norbert Vermeer ::: dj

Bert Buijsrogge ::: luchtopnames

René Castelijn ::: technische materialen en advies

Evert Smit ::: hands-on ondersteuning

Eline Vere

Eline Vere

Boekclip nr.5 voor schrijfpaleis010, in het kader van de werksessie over de de klaagzieke onbehaaglijkheid in Haagsche kringen eind 19e eeuw, in de roman ‘Eline Vere’ van Louis Couperus.

Kom hier dat ik u kus

Kom hier dat ik u kus

Boekclip nr.4 voor schrijfpaleis010, in het kader van de werksessie over het boek ‘Kom hier dat ik u kus’ van Griet op de Beeck.

Fijne Dag wenst u Fijne Dagen

Fijne Dag wenst u Fijne Dagen

Fijne Dag

Fijne Dag

Een heel snelle blik in een deel van het portfolio van Fijne Dag Producties.

IJstijd

IJstijd

Hoe koud werd het?
Boekclip voor de roman ‘IJstijd’ door Maartje Wortel (2014), uitgeplozen in weer een werksessie van schrijfpaleis010

Bananen

Bananen

Bananenman

De Avonden

De Avonden

Ieder jaar leest Schrijfpaleis010 Gerard Reve's De Avonden. Rotterdammers prijzen deze gelegenheid aan.

De helaasheid der dingen

De helaasheid der dingen

"God schiep de dag, en wij sleepten ons erdoorheen" schrijft Dimitri Verhulst in 'De helaasheid der dingen'. Fijne Dag producties schiep de boekclip.

Sigaretten, verwaarlozing en liefde.
Script, opname en regie : Irma Rademaker.
Montage : Vita Vermeer.
Soundtrack : Norbert Vermeer.
Zang : Oda, Gerda, Liesbeth, Marian, Toni en Gwendoline.
Voor : schrijfpaleis010.

Flipbreukeling

Flipbreukeling

Flipbreukeling. Gemaakt met Vita Vermeer. Wat moeten we hier nog van zeggen.

Zilt 01

Zilt 01

Zilt nr. 01 is nog steeds verkrijgbaar. Bekijk deze impressie van Zilt, Verhalen en Interviews.

In eigen beheer ontwikkeld:
Fotografie: René Castelijn;
Art direction: Norbert Vermeer;
Interviews en redactie: irma Rademaker.

basisveiligheid ECT

basisveiligheid ECT

Een van de vele animaties voor een educatieve CD-rom over basisveiligheid i.o.v. ECT (Europe Container Terminals). Front was verantwoordelijk voor alle animaties en het visuele en interactie-ontwerp.

hintro

hintro

Zowel het eerste intranet, als het logo waren nieuw. Omdat het Hogeschool Rotterdam niet mogelijk was om het intranet officieel en fysiek te openen, losten we het op met een kort filmpje, met aan het eind een bom die (virtueel) tot ontploffing kon worden gebracht.

front_fijnedag_affiches

Party posters. We houden van feesten en we houden van het ontwerpen van affiches.

front_logoschets_Battlemoves

Veel schetsen is essentieel in het proces van idee-ontwikkeling. Dit was een idee voor een serie schildjes als buttons voor BattleMoves.